joi, 14 mai 2009

Sfaturi pentru tinerele bucurestence (si nu numai)

Venind eu astazi acasa cu autobuzul, am vazut cate ceva care m-a inspirat sa scriu sfaturile de mai jos, pentru tinerele aspirante la titlul de Miss Young Pitzi.

Sa porti tocuri foarte inalte desi nu stii sa mergi pe tocuri nu e cool. Este jalnic si periculos.

Sa mergi la scoala sau la serviciu cu bluzite care lasa buricul gol si nu este cool. Este urat si lipsit de respect. (Se aplica si pentru fustele foarte scurte si decolteurile foarte largi)

Sa mesteci guma cu gura deschisa si sa faci baloane in mijloacele de transport in comun sau in timp ce vorbesti cu cineva nu este cool. Este scarbos si foarte urat.

Sa vorbesti tare la telefon in public si sa iti barfesti colegele nu este cool. Este urat si deranjant.

Sa porti fusta scurta si/ sau bluzita cu vedere la burtica atunci cand esti supraponderala nu este cool. Este trist si gretos.

Sa asculti muzica (in special manele, dar nu numai) tare la telefonul mobil nu este cool. Este dovada de nesimtire si de lipsa de inteligenta.

Sa porti cercei de marimea unor covrigi nu este cool. Este inestetic si urat.

Sa te fardezi cu culori foarte puternice dimineata sau in timpul zilei nu este cool. Este urat si prostesc.

Sa sclipesti toata de la rujul cu sclipici, fardul cu sclipici si bluzele cu paiete in miezul zilei nu este cool. Este oribil si periculos (pericol de orbire).

Sa iti tii rucsacul in spate intr-un loc aglomerat nu este cool. Este dovada de nesimtire si de lipsa de respect fata de cei din jur.

Nici cuvantul cool nu este cool, decat atunci cand toata fraza este in engleza - indiferent de ceea ce cititi in revistele pentru adolescenti.

Daca mai aveti si alte sfaturi de adaugat, feel free sa folositi formularul de comentarii.

12 comentarii:

Zazuza spunea...

oh, yeah! you pretty much covered all my complaints :))! pfffffffffui, desi as adauga parfumul prost, turnat in cantitati imense, de la prima ora a diminetii! pe mine asa ceva ma face sa vomit! am naturelul mai simitor...

Lady Io spunea...

Da, pe asta o uitasem :-))

Sonho de Lisboa spunea...

iar eu as mentiona si folosirea excesiva a lui ''fata'', care nu le da un plus de feminitate, cum poate ar spera sarmanele de ele, ci desavarseste acest tablou grotesc si trist...

Zazuza's Gulaschsuppe spunea...

@sohno: exact!!!
@Lady Io: yupeeeeeee! deci sunt nasa, nuuuuuuu?! :D

Lady Io spunea...

@sonho
Perfect de acord. La mine la serviciu s-a inceput cu "fata" spus in gluma si acum nu se mai poate dezbara lumea de el :-))

@Zazuza
Daaaa! Saru'mana, tanti nasa!

Anonim spunea...

Legat de tocuri: sa te duci la cumparaturi cocotata pe tocuri nu este numai ridicol, ci si periculos pentru sanatatatea ta. Nu doar ca, avand doua sacose grele in mana, arati de parca ai fi in pericol se te cufunzi in asfalt cu tot cu tocuri, ci pui si o presiune inutila pe coloana vertebrala, talpa piciorului etc. Pastreaza tocurile de 10cm pentru dating si clubbing. Daca e sa-l intalnesti pe Fat-Frumos la Carrefour, fii sigura ca o sa te placa si in tenisi sau tocuri de 5cm.

Morticia spunea...

In ultima vreme mi-am dat seama ca totusi persoanele normale nu sunt chiar pe cale de disparitie cum credeam. Totusi incep sa cred ca nu ne mai vedem unii pe altii "de la rujul cu sclipici, fardul cu sclipici si bluzele cu paiete in miezul zilei" :)) Si mai adaug:
Sa poarte geanta nu sport (imitatie din piele, lac sau whatever they are) la adidasi.
Sa poarte adidasi aurii/argintii sau orice auriu/argintiu for that matter.

sonho de lisboa spunea...

@zazuza: ma bucur ca gandim la fel :)) as fi vrut sa scriu ''fata'', dar nici macar in gluma nu-l pot folosi!!!!!!!!
pe cand ceva impresii de la colti? :))

@Lady Io: ce sa zic, sa-ti porti numele 'zazuzat' cu mandrie si cu aceeasi gratie :)))
si sper ca nu te-ai jucat si tu de-a 'fata', ca mor!!!!! :)))

Lady Io spunea...

@teampit
Da, la cumparaturi si pe munte...

@Morticia
Hmm, si eu aveam senzatia la un moment dat ca sunt cam singura care gandeste in felul asta.
Si perfect de acord cu tine in privinta gentilor si a adidasilor.

@sonho
Pai sa stii ca tu m-ai convins, cand mi-ai trimis astazi mailul care incepea cu "Buna dimineata, Lady Io", deci si tu esti "vinovata".
Sa stii ca jocul cu 'fata', 'esti varza', 'esti razna' te cam prinde cand toti din jur il joaca... Incerc sa ma tin tare, dar mai gresesc :-))

sonho de lisboa spunea...

nu mi te pot imagina jucandu-te asa urat!! :((

parca erai o lady, nu??? :))

sonho de lisboa spunea...

apropo de numele tau cel nobil si frumos: m-ai facut sa ma simt tare bine, spunandu-mi ca eu am fost cea care te-a convins :))

Lady Io spunea...

Sometimes a lady, sometimes a tramp...

Sa te vad pe tine cu 15 oameni in jur, toti vorbind asa, inclusiv sefu' sa se uite la tine candid si sa zica: "Fataaa, ma ajuti si pe mine cu ceva?"
Las' ca si eu ii raspund: "Da, fataaaa, acum!"