joi, 11 iunie 2009

O familie de vis

Va spuneam ca am o gramada de povesti din autobuz saptamana asta.
Stateam eu un autobuz fericita ca am gasit loc. Se urca o familie - mama, tatal, un baiat de vreo 10 ani si un bebelus. Toti, cu exceptia bebelusului, grasi.

Mai erau doua locuri libere, asa ca s-au asezat, logic, conform bunului simt: cei doi "barbati ai familiei" jos, in timp ce mama a ramas in picioare. Tatal il tinea pe cel mai mic membru al familiei in brate (macar atat) si statea chiar pe scaunul de langa mine, undeva in spatele autobuzului. Mama si-a gasit un loc de stat in picioare pe la mijloc (avea si caruciorul). Bineinteles, nevoia de comunicare era imperioasa. Asa ca au inceput sa vorbeasca - ea de la mijlocul autobuzului, el din spate. Noi, ceilalti, martori fara voie.

La un moment dat, ea se uita cam ingrijorata in niste plase pe care le avea sub carucior si zice: "Am luat doar 15 snitele, or fi de ajuns?". Eu deja mi-i si imaginam pe cei 3 membri ai familiei care puteau manca hrana solida ingurgitand cate cinci snitele fiecare. Baiatul cel mare s-a gandit probabil la fel, asa ca a intrebat, plin de pofta: "15? Pai da-mi si mie unul acum!". Din fericire, s-au dovedit greu de despachetat, pentru ca ma si gandeam cu groaza cum ne vom umple cu totii de grasime si miros de prajeala, in plina canicula.

La un moment dat, baiatul a vrut sa ia bebelusul in brate, asa ca tatal a ramas tolanit pe scuan langa mine, fara nicio ocupatie, in timp ce sotia lui statea in continuare in picioare. Ea a observat ca celui mic ii curgea nasul, asa ca a scos un servetel umed, pe care l-a trimis pana la baiatul cel mare, cu ajutorul pasagerilor, din mana in mana. Si de parca nu era deja destul de scarbos, baiatul i-a intins tatalui servetelul, dupa ce il stersese pe cel mic la nas, iar tatal s-a sters, cu acelasi servetel, pe fata.

Scarbos! Ma ingretosasem ingrozitor, mai ales ca statea chiar langa mine si aveam senzatia ca la o frana mai brusca aterizeaza peste mine, cu amestecul lui de muci si sudoare.
Din fericire au coborat la prima statie, iar eu am ramas scarbita, dar usurata, la mine pe scaun.

7 comentarii:

Zazuza's Gulaschsuppe spunea...

ce scarbooooooooooooooos!

alexandru spunea...

mi-e milă de tine! ia-ţi role sau trotinetă şi lasă naibii autobuzul că o să-ţi întorci stomacul pe dos

Anonim spunea...

Deja m-am obisnuit sa citesc in fiecare zi povestile tale de groaza din autobuz =)) Sa faci un serial! "Povestiri din cripta" e nimic pe langa ce zici tu aici.

Lady Io spunea...

@Zazuza
Mda, cam da... dar nu si surprinzator.

@alexandru
Haha, ma si vad pe trotineta, mergand la serviciu. Oricum, de obicei merg cu tramvaiul, unde ar putea fi mai horror.

@teampit
Am auzit ca sunt si mai tari cele din tren, imi povestea o colega care, prin natura jobului, facea la un moment dat naveta cu trenul.

Zazuza spunea...

da, d-aia m-am lasat eu de naveta cu trenul! in tren ca in tren, da' sa vezi in gari ce jeg e!

Morticia spunea...

Povestile cu muci ma fascineaza. Nu cred ca e nimic pe lumea asta care sa imi provoace atata greata :|
"doar" 15 snitele. Auzisem ca, mai nou, suntem pe locul 3 in Europa la obezitate. Trist...

Lady Io spunea...

@Zazuza
Ah, si mirosul din tren! Am facut o mare eroare acum cateva luni, aveam un curs la Ploiesti si am luat un tren personal. Am avut impresia toata ziua ca-mi miros hainele.

@Morticia
Da, "doar" 15 snitele. Acum mi se pare mai amuzant, atunci eram oripilata.